Παραλία Κύμης, Εύβοια 340 03, +30 22220-22500, info@kymipalace.gr

Τοπικά Προϊόντα

Μικροζυθοποιία SEPTEM (15 λεπτά οδήγηση από το ξενοδοχείο)
Σημαντικό πλέον στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής, είναι το εργοστάσιο της μικροζυθοποιίας SEPTEM, που καταξιώθηκε στο χώρο της μπύρας ως παραγωγός πολύ ποιοτικών προϊόντων. Προϊόντα της SEPTEM έχουν επανειλημμένα αποσπάσει διεθνή βραβεία. Η μονάδα βρίσκεται δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Αυλωνάρι-Στόμιο Οξυλίθου. Η ζυθοποιία δημιουργήθηκε το 2008 από τα αδέρφια Σοφοκλή και Γιώργο Παναγιώτου και σήμερα παράγει μια γκάμα από οκτώ τύπους μπύρας, οκτώ τύπους με ξεχωριστή προσωπικότητα ο καθένας, αποτέλεσμα πολύμοχθης έρευνας και αναζήτησης για το καινούργιο. Η μικροζυθοποιία είναι επισκέψιμη, αρκεί βέβαια να υπάρχει γνήσιο ενδιαφέρον του επισκέπτη για ... μπύρα.

Φάρμα Σάρλη
Το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη βρίσκεται σε μία εύφορη κοιλάδα που δημιουργείται από την συμβολή των χειμάρρων Μανικιάτη και Κολέθρας, περιτριγυρισμένο από ένα δάσος αιωνόβιων πλατανιών και μιας χλωρίδας σπάνιων φυτών και βοτάνων.
Έχει άφθονα τρεχούμενα νερά και με τη σπάνια πανίδα μικρών άγριων ζώων δίνει την εικόνα ενός μοναδικού τοπίου.
Η δημιουργία του Αγροκτήματος από την οικογένεια Σάρλη ξεκίνησε από την ιδέα αναβίωσης του παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων καθώς και της αγνής εκτροφής ζώων, καθώς και την επεξεργασία των παραγόμενων προϊόντων, με απόλυτα βιολογικό τρόπο και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Συνεταιρισμός Γυναικών Αυλωναρίου
Το 2005, μία ομάδα γυναικών, με μεράκι και υπευθυνότητα, ίδρυσε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών με την επωνυμία «AVALONA», μεσαιωνική ονομασία της περιοχής του Αυλωναρίου.
Το εργαστήρι και το κατάστημά του Συνεταιρισμού βρίσκονται πάνω στην Κεντρική επαρχιακή Οδό Χαλκίδας - Κύμης (στο μέσο περίπου της απόστασης) στα Χάνια Αυλωναρίου του Δήμου Αυλώνος.
Είναι δίπλα στο πρακτορείο ΚΤΕΛ και απέναντι από τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Δραστηριότητα του Συνεταιρισμού είναι η παρασκευή ειδών διατροφής βασισμένα σε παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές που διασώθηκαν μέχρι σήμερα.
Για την παρασκευή των προϊόντων χρησιμοποιούνται αγνά υλικά που προμηθεύονται από τις τοπικές καλλιέργειες και ακολουθούν τις παλιές διαδικασίες και συνταγές.
Ο Συνεταιρισμός Γυναικών προσπαθεί να διασώσει την παράδοση της γεύσης, υπερασπίζεται τα τοπικά προϊόντα και προσφέρει στα σύγχρονα νοικοκυριά μια καθημερινή και ουσιαστική σχέση με την παράδοση και την αυθεντικότητα.